2024. szeptember 11., szerda

21. hét: Egy sorozat második része törvényszerűen gyengébb, mint az első?

 A 21. héten (május 20-26) kilenc könyvet olvastam el:

1. Monica McCarty: A Bajnok

2. Móra Ferenc: A didergő király

3. Gazdag Erzsi: Mesebolt

4. Jennifer L.Armentraut: The Struggle - A küzdelem

5. Gráczer L. Tamás: Az Úr szukái

6. Julie Klassen: Zabolátlan szerelem

7. Csukás István: Süsü a sárkány

8. Andersen: A vadhattyúk

9. Susan Elizabeth Phillips: Zsák a foltját

Ebből a palettából ismételten Gráczer L. Tamás került ki győztesen. Válaszolva a kérdésre: itt nem, csak a világ, amibe visszatérünk már megszokottabb, nem üt akkorát, mint elsőre. Persze az író ezt is próbálja izgalmassá és újszerűvé varázsolni. 


Szilágyi Erzsébet, mint megbízó és történelmi személy nagyon izgalmas volt számomra, és néha nagyon ellentmondásos, nem mondanám, hogy megszerettem. 

Aztán a budai hóhérunk is bajban van, sürgősen hóhérsegédre lenne szüksége, mert kettesben nem bírják a sok munkát, csakhogy ez nem egy népszerű munkakör. 

Az új megbízás a mai Margit-szigetre szól, ahol a különböző rendek viszályai, harcai folynak egymással. Ráadásul a király szeretné, ha Margitot a pápa boldoggá avatná, épp ezért egységes, harmonikus képet kellene mutatni. Csakhogy közbejön egy-két apró- cseprő gyilkosság, sok titok és tagadás. A hóhér pedig a közelébe sem mehet(ne) a kolostornak a sok szokás, hagyomány és törvény miatt. Ezért kénytelen Reginával együtt cselhez folyamodni. Szerettem, hogy Regina itt többet szerepel, jobban bevonódik a nyomozás menetébe. 

Kicsit Marcus múltjáról is többet megtudunk, bár még most is csak sejtetés szintjén. 

Összességében ez is olyan izgalmas és letehetetlen könyv volt, mint az első. Már csak egy kérdés maradt hátra: hol van a következő?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése