2024. augusztus 26., hétfő

30. heti könyv. Mely könyvek nem hagynak aludni?

 30. héten (július 22-28) csak három könyvet olvastam el, igaz, azok mind elég vaskosak voltak:

1. Karen Rose: Érints meg

2. Angela Carter: Esték a cirkuszban

3. Kresley Cole: A tél halottai


Ezek közül az első lett a nyerő, ami annak ellenére, hogy 600 oldal feletti, gyorsan haladtam vele, persze ennek az éjszakázás volt az ára. 

Nagyon szeretem ezt a sorozatot, mert a romantika és a krimiszál egyensúlyban van egymással, jól kiegészítik egymást, és mind a kettő izgalmas. Azonban a könyvtárunkban nincsenek meg a régi részek, így kicsit össze-vissza olvasom a sorozat darabjait. Most, hogy beiratkoztam a Tudásközpontba, talán többhez hozzájutok. 

Eleve a felütés is érdekes. Kinek hisz a nyomozó? Az áldozatok mit hisznek? Ilyen könnyen befolyásolhatóak vagyunk? Ráadásul az elkövető "csak" befolyásol és manipulál, nem ő végez velük fizikálisan, csak addig taszigálja őket, amíg nem bírják tovább, és öngyilkosok lesznek. Kiben bízunk? A pszichiáterben? Mi van, ha ő visszaél az információkkal?

A bizalom különben is egy központi kérdés. Hiszen a gyilkos nagyon ismeri Tesst is, meg a betegeit is. A hozzánk közel állókat, a családunkat és barátainkat vajon mennyire ismerjük? Őket is elemezzük szakmailag? Vagy ők kivételek? Milyen nehézségeket okoz egyik vagy másik válasz? Mit titkolnak a családtagjaink előlünk, esetleg a saját érdekünkben? Életveszélyesek lehetnek ezek az elhallgatások. Nem feltétlenül gyilkosság szempontjából, hanem kapcsolatok megromlásából, bizalomvesztésből. 

Jó volt a szerelmi szál is, bár nem ők lettek a kedvenceim. A féltékenység és sz irigység is hangsúlyos, annak egészséges vagy beteges kezelése.

Nagy kérdés volt még, hogy honnan tudhat mindent a gyilkos? Aki egy narcisztikus pszichopata egyébként. 

Jól összerakott regény, megyek a következőért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése